Bisiklet Sürmenin Faydaları Nelerdir?

Bisiklet sürmenin başta zayıflamak olmak üzere pek çok faydası vardır. Zayıflamak için hem çok eğlenceli hem de çok etkili bir yöntem olan bisiklet sürmek, sizi kısa süre içinde zayıflatabilmekte ve bunu yaparken de aynı zamanda vücudunuzun şekillenmesini sağlayıp sarkma sorunlarının da önüne geçmektedir. 

Kesinlikle bisiklet sürmenin en önemli faydalarından birisi olan zayıflama, eğer düzenli bisiklet sürmeye özen gösterilirse bu aktiviteden elde edilebilecek en güzel sonuçlardan biridir. Pek çok sağlık problemi riskini de azaltan bisiklet sürme, aşırı kilolarınıza elveda demen eğlenceli ve masrafsız bir yoludur. İşte bisiklet sürme ve zayıflama arasında ilişki.

Günümüzde pek çok uzman bisiklet sürmenin zayıflattığını açıklayor. Bisiklet sürerek zayıflamak isteyenlerin bisikleti ne kadar süre ve ne denli hızlı sürdüklerinin de önemli olduğunu ifade ettiler. Bisiklet sürerek zayıflamak önce uygulanan tempoya ve sonrasında da ne kadar enerji harcandığına bağlıdır. Bisiklet sürerek eğer saatte 500-1000 kalori arası enerji harcaması yapılırsa yağ yakımı sağlanabilir ve bisiklet sürerek zayıflanabilir. Günde bir saat bisiklet sürmek ve bu bir saat içinde 500-1000 kalori arası enerji harcamak ayda 3 kilo vermenize tekabül eder.

Açık havada bisiklet sürdüğünüz zaman vücudunuza girecek olan oksijen miktarında da artış olacağı için uzmanlar sağlık açısından bisikletin açık alanlarda sürülmesini tavsiye ediyorlar. Bisiklet sürerek kaslarınızı yoracağını düşünüyorsanız eğer yanılıyorsun, çünkü bisiklet sürmek kasları yormaz. Bisiklet sürerek zayıflamak isteyenlerin metabolizmaları daha dengeli bir şekilde çalışır ve kısa sürede kilo verilmesine yardımcı olur. Yalnızca zayıflama da değil selülit sorunlarında da etkili doğal bir çözüm yoludur, bisiklet sürmek. Kalp-damar sağlığını korur, sigarayı bıraktıktan sonra akciğerlerin daha çabuk temizlenmesini sağlar, kuadriseps, glutei, karın kası, bacak kası, göbek kası, hamstring gibi büyük kas gruplarını çalıştırır ve kas kitlesini geliştirir.
Kısacası sağlıklı bir yaşam için mutlaka bisiklet sürmelisiniz...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bisiklet çeşitleri ve kullanım alanları nelerdir?

Bisikletin tarihçesi ve en çok kullanılan şehirler...