Bisiklet Surmenin Püf Noktaları !

Nasıl iyi bisiklet sürülür? En güvenli nasıl sürülür? Nasıl hızlı gidilir vb konularında sizleri aydınlatmak için bu yazıyı yazdık.

İyi sürmenin püf noktası çizgi tutmadadır ! Önünde hayali veya gerçek bir çizgi belirlersin ve o doğrultuda gidersin bu taktikle en dar yerlerde dengeni kaybetmeden gidebilirsin 

Bisiklette drift diye bir şey kesinlikle olmaz. Anca kaydırırsın bunu yapmak için de (en iyi şekilde ) önce sağa yatacaksın sonra sola yatarken asılacaksın frene (ya da tam tersi) böylelikle 360 derece bile dönersin yeterince hızlı yaparsan eğer... Tabi bunu yaparken düşebilirsiniz de ! Biz mesuliyet kabul etmeyiz ona göre...


En güvenli sürüş ise yukarıda dediklerimizin hiç birisini yapmamaktır.

Belli devirde giderken vites attırmak istediğinizde pedal devirini azaltıp vites attırın ve vites geçtikten sonra bisikletin devrine ayak uydurun. Eğer aşırı zorlarsanız attırıcı ve zincire hasar verebilirsiniz.

Ayakta yüklenirken vites değiştirmemek gerek ve ortalama bir tempoyla giderken vites değiştireceğiniz zaman tempoyu düşürüp vitesi değiştirip pedal çevirip dişlerini bulmasını sağlayın. 
iyi bisiklet sürmek tecrübeyle olur.öncelikle mesafeleri arttırmanız lazım daha sonra ritminizi bulup sabit bir tempoyla uzun mesafeler gitmeniz lazım.Daha sonra uzun mesafeleri yüksek tempoyla gidebilirsiniz. 

Onun dışında 15 dakika yüksek tempolu sürüp 5 dakika aktif dinlenme yaparakta form yükseltilebilir.

Trafikte olur olmaz kapılarını açan arabalara dikkat etmek lazım.

Değişik bilgilerle yine karşınızda olacağız....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bisiklet çeşitleri ve kullanım alanları nelerdir?

Bisikletin tarihçesi ve en çok kullanılan şehirler...